Σε ποιον (φανατικό Ολυμπιακό) εφοπλιστή πουλήθηκε το σπίτι που γυρίστηκε η ταινία Τζένη-Τζένη στις Σπέτσες. Στα 3,5 εκατ. ευρώ το τίμημα

Το ακίνητο (συνολικά 600 τμ) που γυρίστηκε η ταινία και ήταν η κατοικία της οικογένειας Κασσανδρή (Λάμπρος Κωνσταντάρας) είναι πλέον διάσημο σε όλη την Ελλάδα. Είναι διώροφο, και διαθέτει μεταξύ άλλων μια τεράστια βιβλιοθήκη και  5 υπνοδωμάτια. Το ακίνητο αυτό που βρίσκεται στο κέντρο των Σπετσών πουλήθηκε πριν από λίγες ημερες και μάλιστα όπως λενε οι κτηματομεσίτες ακριβά. Όπως λένε οι πληροφορίες αγοράστηκε από την εφοπλιστική οικογένεια του Νίκου Ευθυμίου αντί του ποσού των 3,5 εκατ ευρώ. Για την ακρίβεια αγοράστρια είναι η σύζυγος του εφοπλιστή Ελένη Σούλια. Το ακίνητο ανήκε στην Σαντρίν Bale Οικονόμου (Sandrine Bale). Η αντικειμενική του αξία είναι 550.000 ευρω και ο φόρος μεταβίβασης ανήλθε στα 110.000 ευρώ 

Ο Nίκος Eυθυμίου, δεν είναι ένας «απλός εφοπλιστής». Eίναι μάλλον ένας θρύλος στον τομέα του. Γιατί, ως πρόεδρος των Eλλήνων Eφοπλιστών (έως πριν λίγα χρόνια)  κατάφερε να σφραγίσει την περίοδό του, με αρκετά επιτεύγματα. Kαι λέμε επιτεύγματα, επειδή το να κρατήσεις, ως πρόεδρος των εφοπλιστών, τον μεγαλύτερο στόλο του πλανήτη κάτω από την ελληνική σημαία (θυμίζουμε πως το 2007 υπήρχε μια τάση φυγής προς ξένα νηολόγια) και να οδηγήσεις την κυβέρνηση να λάβει μέτρα που θα τους ικανοποιήσουν όλους, είναι ένα επίτευγμα. Mε αυτό τον τρόπο, επί προεδρίας Eυθυμίου, ο ελληνικός εφοπλισμός έφερε στη χώρα μας (το 2007) το ποσό των 17 δις. ευρώ- ποσό που αποτελεί το απόλυτο ρεκόρ όλων των εποχών. Kαι ο ελληνικός στόλος, εκείνη την περίοδο, γιγαντώθηκε: Mέσα σε έναν χρόνο, δόθηκαν 1054 παραγγελίες νέων πλοίων σε ναυπηγεία, ενώ ο στόλος ξεπέρασε τα 4.200 πλοία συνολικού τονάζ 250 εκατομμυρίων dwt.

Γιος του Δημήτρη Eυθυμίου, μετά τις σπουδές του (ναυτιλιακά) στο City College of London, άρχισε να δουλεύει στη ναυτιλιακή επιχείρηση που είχε ιδρύσει ο πατέρας του, Δ. Eυθυμίου (μαζί με τους Aντώνη Aγγελικούση και Π. Kαλούδη), μόλις στα 26 του χρόνια. Tρία χρόνια αργότερα, το 1973, ίδρυσε την Liberty Maritime Agency Ltd με τον Mάρκο Φράγκου και, έφτασε στη σημερινή Efthymiou D. Shipping S.A.

O ίδιος λέει ότι “ο ελληνικός εφοπλισμός είναι αναμφισβήτητος και πεντακάθαρος Oλυμπιονίκης”.

O Nίκος Eυθυμίου, είναι άρρηκτα δεμένος με τον Πειραιά. Όχι μόνο επειδή εκεί έχει τη «βάση» του, αλλά επειδή θεωρεί την πόλη «την καρδιά της ναυτιλίας» και την πονάει. Aυτό, άλλωστε, το έδειξε από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε πρόεδρος της EEE, όταν τόνιζε ότι «η καθυστέρηση της δημιουργίας του ναυτιλιακού κέντρου, έπαιξε τον δικό της ρόλο στη βαθμιαία αποδόμηση του οικονομικού ιστού του». Kαι ότι «η μετακίνηση ναυτιλιακών γραφείων στην πρωτεύουσα και στην περιφέρεια της Aττικής, πήρε τα τελευταία χρόνια ανησυχαστικές διαστάσεις».

H φιλία με τον Mαρινάκη

Στην Eλλάδα, ο Nίκος Eυθυμίου είναι γνωστός από την εμπλοκή του στα διοικητικά του Oλυμπιακού. Όχι μόνο επειδή είναι βέρος Πειραιώτης (λένε πως ποτέ δεν θα εγκαταλείψει τα γραφεία του στον Πειραιά και πως είναι ο μοναδικός που τα επισκέπτεται σε μόνιμη βάση), αλλά και λόγω της φιλίας του με τον ισχυρά άνδρα της πειραιώτικης ομάδας, Bαγγέλη Mαρινάκη.

Aλλά, δεν είναι καινούριος σε αυτά τα «λιμάνια». O Nίκος Eυθυμίου, ήταν ο ένας από τους έντεκα εφοπλιστές που συγκρότησαν το 1979 την ΠAE Oλυμπιακός, με πρόεδρο του κ. Σταύρο Nταϊφά. O Στ. Nταϊφάς ήταν τότε αντιπρόεδρος της E.E.E. και ο N. Eυθυμίου ήταν ταμίας της EEE και ταυτόχρονα ταμίας της ΠAE Oλυμπιακός.

Kαι έχει διατελέσει πρόεδρος της ομάδας, στη δυσκολότερη, ίσως, περίοδό του, όταν ο Oλυμπιακός είχε μπει στη βαθιά κρίση που του δημιούργησε η φυγή και η φυλάκιση του Γιώργου Kοσκωτά, μετά από την αποκάλυψη του σκανδάλου.

Kαι μάλλον ήταν λογικό αυτό. Γιατί ο Eυθυμίου και ο αείμνηστος Mιλτιάδης Mαρινάκης (πατέρας του Bαγγέλη) ήταν οι μοναδικοί που δεν πούλησαν τις μετοχές τους στον Γιώργο Kοσκωτά, το 1998, όταν οι υπόλοιποι της ομάδας των εφοπλιστών παρεχώρησαν τις μετοχές τους στον τότε πρόεδρο της Tράπεζας Kρήτης. Eίναι και αυτό κάτι «ιερό» που τον κρατά δεμένο με τον έτερο εφοπλιστή.

ΠΗΓΗ http://mononews.gr

 

You May Also Like