Σαλάτα με σαγκουίνι, φέτα και δυόσμο

Υπέροχο οπτικό αποτέλεσμα, σαν μικρά ρουμπίνια μέσα στο πιάτο, με έναν απίστευτα γευστικό συνδυασμό από τη γλύκα του σαγκουινιού και τη σπιρτάδα της φέτας.\n\n

\n

Υλικά

\n

\n

\n

Για τη σαλάτα

\n

    \n

      \n

    • 6 σαγκουίνια
    • \n

    • 1 μικρό κρεμμύδι λευκό, σε λεπτές φέτες
    • \n

    • 100γρ. φέτα σε τρίμματα
    • \n

    • 150γρ. ρόκα baby
    • \n

    • ½ κουτ. σούπας παπαρουνόσπορο
    • \n

    • 2 κουτ. σούπας φιλέ αμύγδαλου, καβουρδισμένο
    • \n

    • φύλλα και κορυφές δυόσμου
    • \n

    \n

\n

Για το dressing

\n

    \n

  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • \n

  • ¼ φλιτζανιού ξίδι λευκό (κατά προτίμηση βαλσαμικό)
  • \n

  • 2 κουτ. σούπας μέλι
  • \n

  • 2 κουτ. σούπας χυμό λεμόνι
  • \n

  • αλάτι, πιπέρι
  • \n

\n

\n

\n

\n\n \n\n

Διαδικασία

\n\nΓια τη σαλάτα: Κόβετε τις δύο άκρες από τα σαγκουίνια και στη συνέχεια βγάζετε τη φλούδα έτσι ώστε να βγάλετε μαζί και την εξωτερική μεμβράνη. Κόβετε τα σαγκουίνια σε φέτες και τα κρατάτε στην άκρη.\n\nΓια το dressing: Βάζετε όλα τα υλικά σε ένα βαζάκι με καπάκι, κλείνετε και χτυπάτε δυνατά μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Κρατάτε το dressing στην άκρη.\n\nΑπλώνετε σε μια πιατέλα τη ρόκα, από πάνω τοποθετείτε όμορφα τις ροδέλες του σαγκουίνι και στη συνέχεια σκορπάτε το κρεμμύδι, τη φέτα, πασπαλίζετε με το αμύγδαλο και τον παπαρουνόσπορο. Περιχύνετε με το dressing, τοποθετείτε τις κορυφές και τα φύλλα δυόσμου και σερβίρετε.\n\nΦωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη-Food Styling: Αντωνία Κατή\n\n

Tips

\n\nΔυστυχώς τα σαγκουίνια δεν βρίσκονται όλες τις εποχές, γι’ αυτό και μπορείτε να κάνετε αυτή τη σαλάτα και με άλλα εσπεριδοειδή.\n\n \n\nΓια ακόμα πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα, βάλτε στη σαλάτα ροζ γκρέιπφρουτ σε φέτες κομμένες κατά τον ίδιο τρόπο.

You May Also Like

Αφήστε μια απάντηση